Matthew (Thijs) De Bont

Matthew (Thijs) De BontMatthew De Bont, beter bekend als Thijs, studeerde in 2006 af als dierenarts aan de Universiteit van Dublin. Tijdens deze periode behaalde hij ook een BSc in veterinaire pathologie met een studie over peesletsels bij volbloeden. Na een fellowship in Hagyard-Davidson-McGee in Kentucky en een internship in Dierenkliniek De Bosdreef, werkte Thijs 12 maanden in een praktijk in Sint-Oedenrode in Nederland.

Na deze periode startte Thijs als resident chirurgie aan de Universiteit van Liverpool. In 2012 behaalde hij het RCVS certificaat in weke delen chirurgie en in 2013 dat van orthopedische chirurgie. In 2014 tenslotte behaalde hij het diploma van Europees specialist in paardenchirurgie van het ECVS.

Van augustus 2014 tot December 2016 werkte Thijs in de Verenigde Arabische Emiraten, in het Dubai Equine Hospital, als chirurg en orthopedist. In 2017 tenslotte vervoegde Thijs het team van specialisten van Dierenkliniek De Bosdreef en Dierenkliniek De Morette.

Thijs is geïnteresseerd in orthopedie en paardenchirurgie in het algemeen, maar heeft een bijzondere voorliefde voor minimaal invasieve technieken zoals laparoscopie en arthroscopie, herstel van botbreuken, koliek- en bovenste luchtwegoperaties en de begeleiding van elite sportpaarden.

 

Terug
SPOED : +32 (0)2 454 10 00
ToTop